Sorø Pendlerklub

10. juli 2016 12:02
by rasmus
0 Kommentarer

Ny pendlertalsmand, sporarbejde og generel status

10. juli 2016 12:02 by rasmus | 0 Kommentarer

Første halvdel af 2016 har budt på mange udfordringer for pendlere fra Sorø. Faktisk har vi i pendlerklubbens mangeårige historie ikke oplevet en lignende dårlig periode. Rekordstor udbetaling af rejsetidsgaranti fra DSB bekræfter også dette indtryk.

Køreplanen for 2016 (K16) blev lanceret som en helt ny køreplan med forbedringer på mange områder; flere tog til tiden, faste minuttal og flere siddepladser. Det skulle dog hurtigt vise sig, at K16 langt fra optimerede togtransporten til og fra Sorø, med aflysninger, forsinkelser og ringe kapacitet på strækningen til følge.

Sporarbejde på Østfyn og ved Odense har i foråret og den tidlige sommer skabt yderligere pres på vores strækning, hvor vi har oplevet en reduktion i betjeningen af vores station, både i antal afgange og i mængden af materiel. Det har betydet yderligere pres på de få tilbageværende afgange - særligt i myldretiden. Der har ikke været forbedringer at spore efter, at DSB indledte sommerferieperioden med en særkøreplan i perioden 27. juni – 7. august . Vi oplever stadig forringelser i forhold til rettidighed, antal afgange til og fra Sorø og manglende siddepladser i myldretiden.

Rasmus, mangeårig medlem af pendlerklubben og pendlertalsmand er i øjeblikket ikke fast togpendler. Derfor har Rasmus været nødt til at overlade talsmandsrollen til en anden. En ”jobannonce” blev sendt ud og der indløb en enkelt ansøgning fra en interesseret kandidat. Jan Vleugel (pendler på strækningen Sorø-Odense) er hermed indsat som primær kontakt mellem pendlerklubben og DSB samt talsmand for for pendlerklubben med fokus på strækningen Sorø-Odense. Velkommen til Jan!

Mikkel, ligeledes mangeårigt medlem af pendlerklubben, fortsætter som talsmand for pendlerklubben med fokus på strækningen Sorø- Københavnsområdet.

Pendlerklubben kan stadig kontaktes på [indsæt email] angående gode såvel som kedelige oplevelser omkring togdriften til og fra Sorø. Vi medtager alle henvendelser til dialog med DSB for at skildre vores udfordringer som pendlere. Skriv gerne til os – alle henvendelser er velkommen!

Rigtig god sommer!


Venlig hilsen

Jan Vleugel og Mikkel Trier Frederiksen (Pendlertalsmænd)