Sorø Pendlerklub

5. februar 2013 08:38
by rasmus
0 Kommentarer

Skuffende information fra DSB om aktuelle pladsproblemer

5. februar 2013 08:38 by rasmus | 0 Kommentarer

Efter et godt 2012 for pendlerne og en god start på 2013 med tog til tiden og opstart af den nye køreplan 2012-13 var vi klar til at rose DSB og Banedanmark. Men inden vi fik foretaget evalueringen, fik vi nogle knap så positive overraskelser.

Først fik vi at vide, at priserne for DSB`s faste kunder igen ville stige med gennemsnitligt 3,5%. Samtidig gjorde politikerne et stort nummer ud af, at DSB nu sætter priserne ned udenfor myldretiden. Desværre faldt dette sammen med at vi siden den 21. januar har oplevet manglende togsæt på flere afgange i morgenmyldretiden, med stående passagerer fra Sorø til følge.

Der kan naturligvis være gode grunde til at der mangler togsæt, men i dette tilfælde har vi i pendlerklubben oplevet at vi hører om de manglende togsæt fra passagererne, uden at vi har fået information fra DSB om ændringerne. Vores kontaktperson hos DSB har efterfølgende svaret os at de pga. vinteren for tiden har ekstraordinært mange vogne på værksted, og forventer der kan gå op til 3-4 uger før situationen er normal igen.

Dels reagerer vi på at vi for tiden ikke føler DSB leverer os det produkt vi er vant til, men ikke mindst er det frustrerende både for passagerer og togpersonale, at der ikke fra DSB’s side informeres om årsagen til f.eks. manglende togsæt. Vi hører at ikke engang personalet i toget har været informeret om hvorfor der mangler togsæt, hvilket naturligvis heller ikke er optimalt for togpersonalet, som netop har den mest direkte kontakt til passagererne.

Må vi foreslå, at man i god tid før man tager så mange togsæt ud, informerer pendlerne om dette. Vi er overbeviste om, at der bliver arbejdet på højtryk for at få de manglende togsæt på skinnerne igen, men ser gerne at DSB mere aktivt forsøger at imødekomme situationen, f.eks. kunne der måske opslås nogle akutjob. Det er i alles interesse at togdriften kører så optimalt som muligt.


Sorø Pendlerklub

Gert Jørgensen
Rasmus Selsmark
Flemming Kjærgaard

Tilføj kommentar

  Country flag

biuquote
  • Kommentar
  • Eksempel
Loading